• Telefoon icon +31 (0) 33 455 41 27      
  • nl icon
  • nl icon

EARTH en Aeres Milieu onderzoeken oudste winkelstraat van Nederland


In het kader van de rioolvernieuwing in het centrum van Cuijk zal in september dit jaar de Grotestraat worden opengebroken. De Grotestraat ligt op dezelfde plaats waar zo’n 2000 jaar geleden de romeinse weg liep dwars door de romeinse nederzetting (vicus). Eerder onderzoek heeft aangetoond dat aan beide kanten van deze straat romeinse huizen hebben gestaan met werkplaatsen, waarvan de voorzijde mogelijk als winkeltje werd gebruikt. Het lijkt er dus op dat we hier te maken hebben met de oudste winkelstraat van Nederland! In voorbereiding op het gravend onderzoek in september zal vooraf een overzicht van oud onderzoek worden opgesteld. Op deze manier hebben we vooraf helder welke ideeën er zijn, welke informatie we nog missen, en op welke wijze we gericht onderzoek kunnen doen om de juiste informatie tijdens het veldwerk te verzamelen.

Previous newsarticle
Nieuws   overview

EARTH voert geavanceerd onderzoek uit voor nieuwe Amstelveenlijn

In opdracht van de Gemeente Amsterdam en VITAL

In Trouw: over EARTH, kiezelwieren en wat de algen ons kunnen vertellen

"Eva Kars, de Zweedse eigenaresse van Earth Integrated Archaeology, hanteert een Zweedse methode..


Nieuws over opgravingen Romeinse weg in Cuijk

Zie hier onze..


Grote belangstelling voor unieke resultaten onderzoek romeins Cuijk

Deze week is de eerste fase van het veldwerk in de Grotestraat te Cuijk afgerond.

EARTH start grootste prospectieonderzoek van Nederland

EARTH is gestart met het grootste archeologische